Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

31 Mayıs 2016 Salı

Okuma Etkinliği - Ceylan - Kitap Yorumu


KİTAP HAKKINDA
Kitap: Ceylan
Yazar: Zeynep Saraç
Yayınevi: Arunas
Tür: Romantik, Komedi



Herkese merhaba :). Bugün size Aslı ve Esra ile okuma etkinliğini yaptığımız Ceylan'ın yorumuyla geldim. Ceylan wattpadden beri okuduğum ve çok sevdiğim bir kitaptı. Kitap olacağını duyduğumdaysa havalara uçmuştum. Ellerime aldığımdaysa yaşadığım sevinci nasıl anlatabilirim bilmiyorum...


Ceylan, uzun zamandır aradığım bir karakterdi aslında. Güçlü, kendine güvenen ve kendisindeki potansiyelin fazlasıyla farkında olan bir kadın. Üstelik önüne binlerce engel konulsa bile hepsini aşabilecek kadar da korkusuz. İstanbul'da yaşasa da doğulu bir aileden gelip, o ailenin gelenekleriyle büyümüş biri. Ne kadar bolluk içinde büyüse de bu bolluktan tek yararlanabileceği yer spor arabası olmuş. Hiç arkadaşlarıyla dışarı çıkamamış, gece gezmeleri yapamamış hatta bir konsere bile gidememiş. Fazlasıyla büyük bir aile baskısıyla büyümüş anlayacağınız. Bunlarla da bitmiyor olay tabii ki... Okulu biter bitmez de uygun bir taliple evlendirilmesi gerekiyor.

Tabii bizim kız cingöz. Ailesinin arkasından bin bir türlü iş çeviriyor. Önce kendine uygun bir sevgili buluyor. Kerem, tam Ceylan'ın istediği gibi biri erkek. Nereye çeksen oraya gelecek, ne söylesen kabul edecek, vur ensesine al ekmeğini tarzı biri anlayacağınız. Sonrasında onu bir arkadaşının kuzeni olduğunu söyleyerek abisinin vesilesiyle Karahanlı Holdinge işe sokuyor. Kerem'i kullanarak da kendine bir staj ayarlatıyor. Planı da şu: Staj sırasında Kerem'i evliliğe ikna etmek. Stajın sonunda da Kerem'in onu istemeye gelmesini sağlamak. Böylece hem ailesinin üstünde kurduğu onca baskıya rağmen kendi eşini kendi seçmiş olacak hem de çok istediği özgürlüğüne bu evlilik sayesinde kavuşacak. Planları hiç sorunsuz da işliyor üstelik. Taa ki kötü ceomuz Çağrı Mert Karahanlı'ya kadar... 

Çağrı Mert, ne istediğini bilen ve alan yakışıklı kötü ceomuz. Ceylan'ı abisinin düğününde görüyor ve aylarca aklından çıkaramıyor. Ceylan onun şirketinde işe başlayınca da işler tabii karışıyor. Aylarca aklından çıkmayan kız ayağına kadar gelmişken kim tutar Çağrı Mert'i?

Peki Ceylan çok istediği özgürlüğünün onca yıl peşinden koşmuşken, bir anda karşısına çıkan aklına, kalbine hükmeden kötü ceomuzu görünce ne yapacak? Kalbinin istediğine mi gidecek yoksa yıllardır kurduğu planları mı gerçekleştirecek?

Size şu kadarını söylemeliyim, kitap bir süre sonra hiç düşünmediğim bir noktaya ulaştı ve beni çok şaşırtan bir final yaptı... Hiç tahmin etmemiştim ve gerçekten çok daha farklı bir şeyler beklerken ters köşe oldum. 

Yazarımız Zeynep Saraç'ın dili, anlatımı o kadar güzel ki insan hayran olmadan edemiyor. Üstelik öyle akıcı ki ben bir günde bitirdim kitabı. Bence kesinlikle alınmalı, okunmalı :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI